Riesling vinglas 2-pack, Riedel

Pris:
749 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1896940
Delbetala från 44 kr/mån Mer info
Antal:
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner, som till exempel Zinfandel och Chianti.

Vinglaset passar även till: Alsace Grand Cru, Bardolino, Beaujolais Nouveau, Blauer Portugieser, Côtes de Provence, Côtes du Rhône rosé, Dolcetto, Grüner Veltliner, Jurançon Sec, Lagrein, Loire (vitt), Marsannay rosé, Montepulciano, Mosel-Saar-Ruwer, Müller-Thurgau, Pouilly Fumé, Primitivo, Riesling, Rosé, Sancerre, Sangiovese, Sauvignon Blanc (oekad), Scheurebe, Schilcher, Teroldego, Traminer, Vernaccia och Welschriesling.
 
Druvspecifikt med Riedel
Druvsorten är en av de viktigaste faktorerna för hur ett vin doftar och smakar. Men vad som också är avgörande för vinupplevelsen är i vilket glas vinet avnjuts. 

Skötselråd:
Vinglas från Riedel är tillverkade av kristallglas.
Går att diska i diskmaskin - Glasen går att diska i maskin men diska dem gärna separat och utan att det slår emot varandra.
Diska senare - Om glasen ska stå över natten, häll i lite varmt vatten för att underlätta diskningen dagen efter.
Torka & polera - Om glaset torkas direkt slipper du ränder och fläckar. Polera glasen med en putsduk från Riedel eller en mjuk handduk.
Ta tag om foten och torka genom att snurra foten.
Torka stammen.
Ta tag om kupan med en hand och torka försiktigt med den andra.
För extra glans – För att få upp lyster i glasen låt ånga fylla glaset och putsa därefter med putsduk.
Lufta glasen - Innan användning är det bra om glasen luftas för att få bort eventuell lukt. Blås i dem eller skaka