WHAT’S UP? JUST HANGING OUT LTD/100 – 17

Pris:
8 499 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1714522
Delbetala från 392 kr/mån Mer info
Antal:
Kommentar till butiken:
MUNBLÅST I SMÅLAND

Med What’s Up? har Frida Fjellman fortsatt utveckla sina Erik Höglund-inspirerade glasskulpturer – det ystra angreppet är densamma, men tillökningen i skulpturfamiljen är denna gången av storleken mindre. Med utgångspunkten att det ska synas att hantverket är av högsta kvalitet har Frida valt att lyfta fram de egenskaper som hon själv går igång på – det glasiga, flödiga, det fascinerande och lekfulla. Figurernas nästan slumpvisa måleriska uttryck förstärks mot det kontrasterande transparenta glaset och av det faktum att skapelserna är friblåsta med påklipp tidigt i processen av ett team om fem erfarna glasblåsare – varje figur av den limiterade upplagan är således unik.
– På Kosta gör jag sånt som jag inte kan göra när jag jobbar ensam och detta är ett tydligt exempel på arbete som kräver hantverksskicklighet, samarbete och en historisk kontext, liksom ett ställe som klarar att utföra arbetet rent industriellt med allt vad utrustningen kring detta kräver, säger Frida Fjellman.
Just den lekfulla skaparglädjen har genomsyrat arbetet. De färdiga figurerna ska bidra med ett mervärde i form av positiv energi, någon att utveckla en kontakt med, i hemmet, på arbetsplatsen, på biblioteket eller i väntrummet.
– Jag tycker att det är viktigt att varje figur står för ett eget uttryck. Det är en del i estetiken men står också för ett eget värde. En väljer kanske inte den vas som är den snyggaste utan den vars uttryck tilltalar en mest.
//
Specifikation 
Höjd: 310 mm
Längd: 210 mm
bredd: 210 mm
Vikt: 3.00 kg
EAN: 7321646043309
Produkt:
Serier: What´s up?
Formgivare: Frida Fjellman