Kosta Boda Orbit Halfboat Vit

Pris:
9 875 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1715615
Delbetala från 456 kr/mån Mer info
Antal:
Kommentar till butiken:
Beställningsvara
MUNBLÅST I SMÅLAND.

Kosta Boda står för nyskapande design med en personlig prägel. Glasbruket som grundades 1742 är Sveriges äldsta och producerar än idag tidlöst och högkvalitativt glas. Formgivarna på Kosta Boda skapar både vackra bruksglas och konstglas som ställs ut och säljs över hela världen. Kosta Boda har bibehållit sin historiska charm och sina traditionella tillverkningsmetoder samtidigt som man utvecklat moderna tekniker som breddar formgivarnas uttrycksmöjligheter.

Bertil Vallien

Bertil Valliens sandgjutna båtar av glas lockar upp toner ur det undermedvetna. Vill man hålla fast och analysera dem blir de hala och slinker undan. Som drömmar. De slanka tysta båtarna har glidit över världens hav med sina budskap och väckt förundran i snart trettio år. Lastade med infrusna symboler och hemligheter talar de till oss om det existentiella.
Varje dag börjar med ett dopp i ån. På vintern hugger han en vak i isen och kylans bett får endorfinerna att rusa i kroppen.
– Det är som starta om på nytt varje morgon! säger Bertil Vallien.
De existentiella funderingarna väcktes tidigt. Han är näst äldst av sju barn och i hemmet i Sollentuna rådde Herrens tukt och förmaning. Fadern var mycket strängt frireligiös. Man måste leva enligt Bibeln. Till punkt och pricka.
– Jag är säker på att han ville sina barns bästa, men jag kände ständig skuld. Och en skräck för vad som kunde hända med pojkar som gjorde saker som jag gjorde.
Sin konstnärliga talang hade han tidigt glädje av.
Han älskade hästar och att rida. Det var nästa bara tjejer i stallet.
– Jag var en jäkel på att rita hästar, säger han och det imponerade på tjejerna. Han ritade hästar på löpande band.

Limiterat: 200 ex
Bredd: 7 cm
Höjd: 24 cm
Formgivare: Bertil Vallien