Global SAI Set Kockkniv Grönsakskniv

Ord. pris: 
4 148 kr
Rea:
2 999 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
JAS-SAI-01M0
Delbetala från 138 kr/mån Mer info
Du sparar: 
1 149 kr (28%)
Typ:
Global Sail Set Kockkniv o Grönsakskniv
Antal:
Global SAI Set Kockkniv Grönsakskniv

Setet innehåller kockkniv, SAI-01 och grönsakskniv, SAI-M06

Kockkniv GLOBAL SAI 19cm
Klassisk kockkniv som är lättarbetad och en utmärkt allroundkniv.

Grönsakskniv GLOBAL SAI 15cm
En liten grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha.

Global Sai är en kniv i tre lager stål. De två yttersta lagren stål i bladet är en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18 procent krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. De två yttre lagren med stål gör bladet än mer resistent mot rost. Och tack vare att de är av samma stålsort som handtaget blir svetsen mellan blad och handtag starkare.

Bladytan är individuellt hamrad och ger varje kniv en unik personlighet – ett signalement och särdrag den inte delar med någon av sina likar i serien. Skaftet har ett ergonomiskt tumgrepp. Tummen vilar mjukt i övergången mellan skaft och blad vilket ger ett ledigt och avslappnat men ändå distinkt grepp. Liksom Globalkniven är även skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv.

SAI har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel om 12,5 grader.

Yoshikin, metall- och smidestillverkaren av Globalknivarna i Japan, kom tillsammans med designern Komin Yamada fram till namnet ”Sai” som tillägg till Globalnamnet. Sai betyder ungefär ”färgstark”, ”iögonfallande”, i viss mån kopplat till en person eller personlighet.

Global har sina rötter fast förankrade i de traditionella svärdsmedarnas tusenåriga hantverk och att Komin Yamada har tagit fasta på de sju samurajdygderna är ingen tillfällighet. Det han tycker sig se i världen idag är en ökad medvetenhet, en omsorg och i viss mån kärlek till naturen, materialen och varandra. En återgång till mer grundläggande mänskliga värden, dygder om man så vill. Med skaftets sju prickar vill han kommentera just det. I japansk Bushido finns traditionellt de sju dygderna.