Arabia Håll vattnet rent Muminmugg 30 cl -

Pris:
299 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
1015563
Delbetala från 17 kr/mån Mer info
Typ:
Mumin Håll Sverige rent 30cl
Antal:
Slutsåld
 Tillfällig utgåva, säljs endast i Sverige under 2015. 15 kr per såld mugg går till stiftelsen

Håll Sverige Rent.Håll vattnet rent är en ny muminmugg från Arabia i samarbete med organisationen Håll Sverige Rent. Muggen rymmer 30 cl. Dekor på vitroporslin. Design: Tove Slotte-Elevant. 

Mumintrollens skapare, Tove Jansson, älskade havet och naturen. Att värna om miljön var för henne en självklarhet. Tove tillbringade sina somrar på den älskade ön Klovharun i Pellinge skärgård och hennes kärlek till det fria återspeglades ofta i Mumintrollens värld, inte minst i boken ”Pappan och havet”.
Under 70-talet illustrerade Tove, tillsammans med sin bror Lars Jansson, exklusiva Muminaffischer för stiftelsen Håll Sverige Rent i deras kampanj ”Rädda Östersjön”. I februari återupplivar Arabia motivet på de gamla affischerna i en exklusiv specialmugg för Håll Sverige Rent.

Genom att köpa muggen bidrar du till Håll Sverige Rents arbete med att upplysa barn och ungdomar om nedskräpningens påverkan på vår miljö. Motivet påvisar problemen om vad som händer om vi skräpar ner våra hav men påminner oss också om vår vackra natur.