Kallt porlande bubbel hör sommarens festligheter till. Vill du fira med stil så är det Moët Chandon som gäller! Men visste du att champagneglasets form spelar en stor roll i hur champagnen upplevs?
 
Ett bra glas skall vara utformat så att det förstärker och framhäver vinets harmoni och ett instrument för att föra samman de olika beståndsdelarna i vinets personlighet. Testa gärna samma champagne i några olika typer av glas du har hemma. Du kommer märka att champagnen inte bara kommer dofta olika utan även smaka olika.

Riedel har producerat glas sedan 1756 och är ett familjeföretag i elfte generationen och var först i världen med att utveckla druvspecifika kupor. Alltså kupor vars form optimerar vinets Utseende, doft och smak.

För att utveckla den perfekta kupan för respektive druva sammankallas grupp specialister på respektive druva/område. Upp till 20 prototyper provas innan man kommer fram till det optimala glaset. Denna utvecklingsprocess är unik i sitt slag och tar mellan 1-2 år per glastyp.

Riedels champagneglas är spetsigt nertill för att generera en vacker ström av bubblor, något vidare på mitten för att ta fram aromerna och vid kupans öppning sluter sig glaset än aning detta för att för optimera champagnens karaktär. Man kan se hur bubblorna frigörs i glaset i en tunn ”pelare”, vilket bidrar till att förlänga champagnens ”liv” i glaset. Fyll glaset till den vidaste delen så att inte glaset skummar över och så att det finns plats för aromerna att blomma. 

Vintage champagne kännetecknas av att champagnen endast innehåller druvor från ett visst år. Champagnen behöver enligt lag lagras minst 3 år och kan fortsätter utvecklas i flaskan under många år. 

Moët Grand Vintage lagras i hela 6 år och har nötiga toner med frisk syra och mineralitet. Flaskan förpackas i en vacker ask som passar perfekt som gåva. Perfekt när du vill sätta guldkant på firandet! 

INFORMATION

ÖNSKELISTA