Asiatisk räkcoctail

För 4 pers 

Ingredienser:

 

300 gram räkor, skalade
2 st mango
2 st avokado
0,5 st röd lök(ar)

1 st lime
1 st röd chilifrukt, finhackad
0,5 kruka(or) koriander, hackad
1 msk kallpressad rapsolja
salt

 

Tillagning

 

1. Skär mango och avokado i bitar. Finhacka rödlöken. Blanda mango, avokado, lök och räkor i en skål.
2. Pressa i lime, tillsätt chili, koriander och rapsolja. Rör runt och smaka av med salt.

 

 

 

Pillivuyt porslin Pillivuyt porslin









Köttfärs och rotfrukt gryta

För 2 pers

 200 g köttfärs, 4 dl grovt rivna rotfrukter tex: morötter, palsternacka, kålrot, purjolök ½ st gul lök

Olivolja eler matolja. 6 dl vatten 1½ msk kalvfond eller 1 buljongtärning 1½ msk tomatpuré 1 st lagerblad 1 tsk timjan Salt och peppar efter smak

Gör så här

1. Skala och riv rotfrukterna och gullöken grovt, hacka purjolöken.

2. Häll lite olja i en stor gryta och lägg i grönsakerna och rör om ett par minuter.

3. Tillsätt vatten, fond/buljongtärning, tomatpuré, lagerblad, timjan, salt och peppar.

4. Lägg i den råa köttfärsen direkt i grytan och låt koka 15–20 minuter.

5. Smaka av med mera kryddor eller tomatpuré om det behövs.

6. Servera gärna med bröd.

Smaklig spis !

Gerbera form Gerbera form

Pasta med lövbiff och tryffelsmak

För 4 pers

Ingredienser:

 

300 gram Gratäng Crème Original
300 gram pappardelle, eller annan pasta
1 st gul lök(ar)
400 gram lövbiff

1 msk oxfond, + 1 dl vatten
1,5 tsk olja, med tryffelsmak
peppar
rucola
tomat(er), små

 

Tillagning

 

Koka pastan. Finhacka löken och stek den mjuk i smör. Strimla lövbiffen och fräs den med löken ett par minuter. Tillsätt Gratäng Crème, vatten och fond. Krydda med peppar. Koka upp och blanda med pastan. Toppa med rucola och tomater vid servering.

 

Älgstek med vinbärssås Älgstek med vinbärssås










Recept till Croc-Pot

Ingredienser:

1 kg älgstek gärna frusen

2 stora morötter i ca 2 cm bitar

1 gul lök, grovt skuren

1 näve torkad svamp t.ex. kantarell eller trumpet

10 st enbär 2 tsk torkad timjan

3 st lagerblad

1 köttbuljongtärning

½ dl vinbärssaft, koncentrerad 2 dl vatten

2 msk japansk soya

2 dl matlagningsgrädde

3 msk maizena redning salt och vitpeppar.

 

Gör så här:

Ta fram steken ur frysen dan innan och lägg den i kylen. Detta gör att köttet går att bryna dagen efter.

 

Blötlägg svampen i kallt vatten några minuter. Häll av vattnet och klipp eller hacka ganska fint.

 

Under tiden svampen blötläggs skäres morötter och lök.Hetta upp en stekpanna och bryn steken i olja eller smör. Salta och peppra väl. Låt svampen gå med ett par minuter.

 

Lyft ur steken och svampen och lägg den i grytan. Tillsätt alla övriga ingredienser utan maizena och grädde.

Sätt locket på grytan och placera den i basenheten. Sätt vredet på låg.

 

När steken är klar silas buljongen i en kastrull. Vispa i redning och grädde och koka upp. Vispa slätt och smaka av med salt och peppar.

Skär upp steken och lägg upp på tallrikar.

 

Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 6-8 timmar på Låg (I)
Portioner:6

 

INFORMATION

ÖNSKELISTA