Produktvård

Skölj alltid ditt porslin så snart som möjligt efter en måltid. Matrester som är kvar på porslinet kan orsaka missfärgning av känsliga mönster. Fine Kina är särskilt känslig för livsmedel som innehåller starka syror, såsom äpplen eller citroner.

Ta mat som bränns på din ugnsfasta skålar genom att blötlägga dem i vatten blandat med diskmedel. Efter ca. en halvtimme kan du tvätta bort resterna. Använd aldrig skurmedel, stålull etc., eftersom detta förstör glasyr, vilket gör Kina slitna och matt.

Svarta streck på dina tallrikar är metall från rostfritt stål, särskilt från dina bestick. Använd alltid skölj eller surfaceactive agenter om du använder en diskmaskin gör asthis porslinet mindre känsligt för metall markeringar.

Ta bort fläckar kvar av kaffe eller te, till exempel genom att lägga till ca. 2-3 msk citronsyra med diskmedel i diskmaskinen. Om fläcken är tuffare kan du blanda maskindiskmedel med en speciell rengöringsmedel för vitvaror i varmt vatten (1/2 dl pulver per liter vatten). Häll lösningen i den post som är färgade och låt stå ett par hours.Then tvätt och skölj väl.

Skjut inte plattorna ovanpå varandra när du lägger dem i ditt kök skåp - detta är den största orsaken till sprickor i glasyren. Välj plattor med mjuka, sluttande bas ringar och använda sköljning eller ytaktiva ämnen när du använder en diskmaskin, eftersom detta ger de objekt en jämnare yta och minskar risken för skador på ytan.

Avlägsna den grå beläggning som kan visas på porslin med askorbinsyra, citronsyra eller liknande. Den vanligaste orsaken till en sådan beläggning är karbonater i vattnet, vilket kan torka på ytan av porslinet och är svåra att tvätta bort.

De flesta porslin tjänster kan tvättas i diskmaskin, men om du vill hålla dem i gott skick så länge som möjligt bör du använda en sköljning eller ytaktivt medel. Detta minskar friktionen och du undviker repor på dina tallrikar när du staplar dem ovanpå varandra.

Värm aldrig ditt porslin i en mikrovågsugn om den har ett mönster som innehåller någon form av metal.The metall kan reagera vid upphettning i en mikrovågsugn genom mousserande och blinkar.

Har du problem med ditt porslin?

INFORMATION

ÖNSKELISTA