Stekanvisning för Non-stick beläggning:

Den keramiska beläggningen lämpar sig utmärkt för att steka biffar eller annan mat som kräver mer värme.

Livsmedel som ägg eller lök bör däremot stekas lätt och tillreds därför lämpligast i pannor med Hardtec-beläggning.

Använd fett eller matolja för bästa stekresultat och smak.

Låt fettet värmas upp och lägg ingredienserna, som helst ska vara rumstempererade, i stekpannan. Det är särskilt viktigt att marinerade produkter är rumstempererade när de ska stekas.

Det är även viktigt att inte hetta upp stekpannan när den är tom, särskilt om du har en induktions- eller gasspis som blir het mycket snabbt.

Häll i lite vatten i kärlet innan du ställer det på spisplattan och häll sedan bort vattnet inför stekningen och ersätt det med lite matfett.

Undvik att ha pannan upphettad under lång tid; i annat fall kan pannans ytskikt ta skada och maten som tillagas blir förstörd.

Beläggningen tar skada vid överhettning och på en skadad stekpannas yta fastnar maten lättare. Pannan blir inte oanvändbar, men dess egenskaper försämras.

Produkten tål maskindisk, men vi rekommenderar att den diskas för hand med vatten och diskmedel omedelbart efter matlagningen.

Demeyere stekpanna
       Demeyere Demeyere

Rostfria stekpannor

 

När man steker i rostfria kärl är det viktigt att tänka på vilken temperatur stekpannan har.

 

Vid för hög temperatur kan maten fastna eller helt enkelt brännas vid. Stekpannan tål väldigt hög värme men det gör inte maten.

 

Att steka i rostfritt är som att grilla.

Maten kan till att börja med fastna, men släpper så fort porerna har stängts.

 

För att få den bästa stekytan är det bra om maten vänds så få gånger som möjligt.

 

 

 

          VIKTIGT

-En spisplatta kan bli upp till 700grader varm och normal stek- temperatur är mellan 170-180grader.

-Vanligen är 2/3 av spisens effekt lagom för stekning medan full effekt på spisen är lämplig endast vid kokning av vatten.

Rätt stektemperatur!

-155 grader Smöret börjar bli ljusbrunt.

-165 grader Smöret är mellanbrunt och har lägsta stektemperatur.

-170 grader Smöret tystnar och har lämplig temperatur för de flesta maträtter.

-185 grader Smöret är mörkbrunt med svagt bränd smak, lämpligt endast för kortare stekning.

-200 grader Smöret brunsvart med bränd smak och olämpligt för stekning.






Rengöring Non-stick belägging:

Om mat fastnar i pannans botten bör du rengöra pannan på följande sätt.

-Blanda en tesked maskindiskmedel i en liter hett vatten och häll i pannan.
 

-Låt dra en stund och rengör sedan pannan med en diskborste. -Skölj noggrant.


-Beläggningen får inte utsättas för stålull eller disksvampar..

INFORMATION

ÖNSKELISTA